Holnaptól már a volt kommendáns hivatal épületében működik a felnőtt háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet. 

A megújult helyiségeket ma (március 31-én) adta át Kapus Krisztián polgármester és Molnár György, a kivitelezést végző cég ügyvezetője Rédei Józsefnek, az Emergency Service igazgatójának. Hivatalosan 2012. július 10-én került a város tulajdonába a közel 150 millió forintot érő Kossuth utcai volt kommendáns hivatal épülete. Első lépésként megtörtént az ingatlan biztonságossá tétele, az életveszélyes homlokzati elemek eltávolítása. Tavaly a fenntartó önkormányzatok úgy határoztak, hogy a város szívében lévő épületben kap helyet a háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet, így megkezdődhetett a felújítás. Az áthelyezés egyik oka, hogy a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében nyert 177 millió forintból elindult a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a városi kórházban. A felújítással a félegyháziak régi vágya válik valóra, hisz az egykori – 1907-ben épült – Molnár Imre-ház, mely a huszadik század első felében a város legszebb épületei közé tartozott, külsejét tekintve a város egyik dísze lesz– mondta el Kapus Krisztián.

A volt kommendáns hivatal részleges felújítása tavaly októberben kezdődött el. A rendelkezésre álló 10 milliós keretből megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele. A szakemberek kijavították a nyílászárók hibáit, rendbe tették a földszinti helyiségeket, ahol orvosi szobákat, várókat alakítottak ki. A megújult épületben április 1-jétől fogadják a város és a térség (Pálmonostora, Petőfiszállás, Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Kunszállás) betegeit –hangsúlyozta a polgármester.

Az épület felújítása folytatódik, a képviselő-testület idei évi költségvetésében biztosította a homlokzat rekonstrukciójának befejezéséhez szükséges összeget. A tervek szerint rövidesen az épület másik felébe költöznek (a mentőállomás rekonstrukciójának idejére) a mentők – tette hozzá Kapus Krisztián.

Molnár-féle ház – Ifj. Molnár Imre háza

Tervezője ismeretlen, 1899-ben épült, eklektikus stílusban. Ifj. Molnár Imre 1899. május 10-én jelentette be a városi tanácsnak, hogy a Kossuth és Hunyadi utca sarkán lévő telkén emeletes házat szeretne építeni. Az építési engedélyt 1899. július 15-én állították ki.
Az építkezés jó ütemben haladt, 1900 nyarán már az új ház udvarán felépítendő istálló és fáskamra építésének engedélyét kérte a tulajdonos. A felépült emeletes ház városképet meghatározó épület, homlokzata díszes, látványos. Gazdag épületplasztika díszíti: növénymotívumok, gyermekalakok, szakállas férfifejek láthatók a párkányok alatt. A ház emeleti részén lakások, földszintjén posta, távírda, telefon és postatakarékpénztár működött 1939-ig, majd ezt követően egészen a közelmúltig óvoda üzemelt a földszinti részen.(Forrás:kiskunfelegyhaza.hu)

Cégünkről


Az International Ambulance Service 2004. szeptember 10-én, mint Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság lett bejegyezve, nem sokkal hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozása után.
Bővebben

IDOSEK

Kapcsolat

06-1-799-5110

info@interambulance.hu

www.interambulance.hu

Felnőttképzési nyilvántartási szám : E-001883/2019

@interambulance

facebook.com/interambulance

youtube.com/interambulance