02 03 04 05 06 07


A súlyos, kritikus állapotú betegeket gyakorta kell az őket életben tartó, nagy szakmai műgonddal ápoló intenzív-terápiás kórházi osztályokról más gyógyintézetben elérhető vizsgálatra szállítani, vagy ellátási pontra áttelepíteni. Erre a rendkívül összetett és a beteg állapota szempontjából korántsem kockázatmentes küldetés teljesítésére fejlesztette ki a sürgősségi-orvostani medicina a M.I.C.U. szakmai kódnevű rohammentő-gépkocsit.

A Mobile Intensive Care Unit (M.I.C.U.) szabad fordításban „mozgó intenzív-ellátó egységet” jelent. A gyakorlatban pedig egy ellátási filozófiát, szakemberek és magas szintű orvosi műszerek olyan együttesét, melyre méltán tekinthetünk úgy, mint egy gyors reagálású intenzív-terápiás osztályra.

Intenzív-terápiás, illetve sürgősségi-orvostani szakorvosaink, intenzív-terápiás szakápolóink és ápoló-gépkocsivezetőink összeszokottak, rendszeresen vesznek részt továbbképzéseinken és klinikai gyakorlatuk mellett helyszíni-ellátási rutinnal bírnak. A M.I.C.U., technikai paraméterei valamint a különleges egészségügyi felszerelés miatt alkalmas arra, hogy bármilyen mentési helyzetben, speciális szállítási feltételeknél, akár gyermeknél vagy felnőttnél biztonsággal bevethető legyen.

Munkánkat és felkészültségünket Dr.Zacher Gábor felügyeli, aki a cég szakmai vezetője és maga is részt vesz alkalmanként a mentésben.

Az Inter-Európa Mentőszolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. két esztendeje karitatív formában működteti a M.I.C.U. rohamkocsit. Az Országos Mentőszolgálat Központi irányítócsoportja naponta 3-5 kritikus állapotú beteg és sérült ember sürgősségi szakellátását, őrzött szállítását bízza munkatársainkra. Az, ezzel állami feladatot átvállaló mentőegységünk havi, több mint 4 000 000 Ft.-ot kitevő működési költségét nem a Magyar Állam hanem egy szűk támogatói kör, elsősorban az International Ambulance Service Kft. biztosítja számunkra. Ezt az összeget a cégcsoport más tevékenységeiből befolyt nyereségéből különíti el. Az autó működése számokban:

Indulás időpontja 2008.10.01, statisztikai időtartam: 2012.12.31.-ig.

Üzemi időtartam: Hétfőtől-Péntekig 8.00-20.00-ig.

Az autó futásteljesítménye: 120.000 km.

Összes riasztás: 4861

MICU feladat: 1778

Eset/Roham feladat: 1818

Egyéb őrzött szállítás: 850

Visszavett feladat/vaklárma: 143

Részletek:

Vidéki szállítás: 150

Szülés helyszínen: 7

Ballonpumpás szállítás: 60

Segélykocsi: 136

CPR: 50 sikeres, 53 exitus lethalis

Helikopter: 61

Cégünkről


Az International Ambulance Service 2004. szeptember 10-én, mint Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság lett bejegyezve, nem sokkal hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozása után.
Bővebben

IDOSEK

Kapcsolat

06-1-799-5110

info@interambulance.hu

www.interambulance.hu

Felnőttképzési nyilvántartási szám : E-001883/2019

@interambulance

facebook.com/interambulance

youtube.com/interambulance