Átéled a sztrókot? – szemléletformáló rövidfilm a MICU közreműködésével

A Süket fülek című rövidfilm a sztrók figyelmezető jeleire hívja fel a figyelmet, és azzal a céllal készült, hogy az érintett betegek már az első tünetek jelentkezésekor orvoshoz forduljanak, és elkerülhetőek legyenek a visszafordíthatatlan következmények. A filmben MICU is feltűnik.

Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk küldetését teljesítve nem mindennapi módon is hozzájárulhattunk az ország egészségének javulásához. Baji Anikó, az Akut Szakasz blog szerzője a Richter Anna Díj négymilliós pályázatából készítette el szemléletformáló rövidfilmjét, melynek közreműködői között ott van az Inter-Ambulance Zrt. is.

A sztrók egy nagyon alattomos kórkép, a kezdeti tünetek ugyanis sokszor még nem keltenek gyanút. Ez a rövidfilm azonban nagyon érzékletesen mutatja be, mi az, amire oda kell figyelnünk, illetve azt is, hogy az éli meg az érintett személy a betegség tüneteit, és mindebből mit lát a külvilág.

Ahogyan a legtöbb betegség esetében, a sztróknál is könnyebb megelőzni a bajt,

mint utólag kezelni az akár végzetessé vagy visszafordíthatatlanná váló következményeket. Ezért szívesen segítettük ennek a rövidfilmnek a létrejöttét, amit ezennel örömmel meg is osztunk: