Büszkeségünk, MICU az MTI remek képriportjában

A Magyar Távirati Iroda fotósa, Balogh Zoltán munka közben örökítette meg az ország egyetlen mobil intenzív mentőegységét, melyet az Inter-Ambulance cégcsoport tagja üzemeltet.

Immár egy tucat éve szolgálja a betegeket az ország egyetlen mobil intenzív mentőegysége, közkeletű nevén M.I.C.U, amelynek üzemeltetője az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft., cégcsoportunk tagja.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Különösen büszkék vagyunk rá, hiszen

a legsúlyosabb állapotban lévő betegeken segíthetünk vele,

így esélyt adhatunk az életre és a felépülésre olyankor is, amikor egy mentőautó nem elég.

Ettől különleges MICU

Bár ez a nem hétköznapi mentőautó egy négy keréken guruló vagyon, valódi értékét nem pénzben, hanem megmentett emberéletekben lehet igazán mérni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olyan speciális berendezések vannak beleépítve, amelyekkel

a pici csecsemőtől az életerős díjbirkózón át az idős, krónikus beteg emberig bárkit el lehet látni,

de egy szülés is gond nélkül levezethető benne.

MTI/Balogh Zoltán

A mobil intenzív mentőegység méretében is kiemelkedik a többi rohamkocsi közül: szélesebb, így a szolgálatot teljesítő személyzet teljesen körbe tudja járni a beteget, mintha csak egy kórházi intenzív osztály betegágyán feküdne.

MTI/Balogh Zoltán

Traumás szett, több infúziós pumpa, különleges monitor – ez mind a felszerelés része, ráadásul ezt a rohamkocsit különlegesen kiképzett legénység működteti, ahol még a sofőrnek is ápolói végzettsége van.

Sok ezer utas évente

M.I.C.U nemcsak egy kiállítási darab, nem egyszerűen járműparkunk ékessége. Ez a gép folyamatosan dolgozik, 12 órás műszakokban dolgozó személyzetével

átlagosan ötször-hatszor hívják naponta, legtöbbször kritikus esetekhez.

Ez a mobil intenzív mentőegység az egész országot ellátja, és teszi mindezt karitatív formában.

MTI/Balogh Zoltán

Nem túlzás, hogy M.I.C.U. igazi csapattag nálunk, nem véletlenül szerepel cégünk honlapjának nyitóoldalán is. Arra viszont csak nagyon ritkán adódik alkalom, hogy éles helyzetben, munka közben is megmutathassuk. Most Balogh Zoltán fotósnak hála az MTI nagyszerű riportfotóin tekinthetünk bele ennek az életmentő járműnek és legénységének mindennapjaiba.

A teljes galéria megtekinthető itt.

Kiemelt kép forrása: MTI/Balogh Zoltán