Jó hírek érkeztek MICU karácsonyi utasáról

Ahogyan arról pár hete mi is beszámoltunk a múlt év végén MICU és csapata különleges küldetést hajtott végre.

A szegedi szívklinikáról Budapestre szállított fiatalembert végig egy ECMO berendezés tartotta életben, vagyis vérét mesterségesen keringették. A gyors és sikeres beavatkozásnak hála a fiatal szentesi tanár ma már új szívvel él, a szervátültetés utáni rehabilitáció szakaszában van, és minden esélye megvan a teljes felépülésre.

Február közepén írtunk MICU különleges bevetéséről, melyet Dr. Jászkuti Ákos, szegedi mentőorvos mesélt el nekünk. A szeged.hu napokban megjelent cikkéből további részleteket ismerhetünk meg a különleges szállításról, és maga az érintett páciens, Juhász Ferenc is megszólal.

Miután Budapestre szállítása után a fiatal tanár műszív-beültetést kapott, felkerült az uniós transzplantációs listára. Két és fél hónapnyi várakozás után megtörténhetett a szívátültetés, és Juhász Ferenc ma már a teljes felépülésén dolgozik.

A szegedi portál cikkéből az is kiderül, hogy a súlyos szívelégtelenség kialakulásának okára nem derült fény, az egyre nehezebben lélegző fiatalembernél először érthető módon Covid-fertőzésre gyanakodtak. A negatív tesztek birtokában kezdték el a részletesebb kivizsgálást, de a páciens állapota olyan gyorsan romlott, hogy életmentő beavatkozásra volt szükség.

A többi pedig már az Inter-Ambulance Zrt. történetének is szerves része, azon történetek sorát gyarapítja, mikor a karitatív módon működtetett mobil intenzív mentőegység olyasvalakinek adott esély az életre, akinek nélküle esélye sem lett volna.

(Fotó: Balogh Zoltán, Magyar Távirati Iroda)